nevím, zda vzhledem ke stáří příspěvku, na který odpovídám, bude můj ještě aktuální, ale možná někomu pomůže.
Program Miraf Soundbook jsem před pár týdny zakoupil, protože jsem v tu dobu neznal žádný jiný podobný, kvůli dobrému hodnocení na tomto fóru a hlavně proto, že jsem jej potřeboval rychle - což se ukázalo být zásadní chybou.
Nevím, jak tento program vypadal v roce 2017, ale dnes je z něj docela nepřehledný paskvil.
Několik dlouhých večerů jsem doslova bojoval s nepřehlednou koncepcí programu, kdy řada funkcí je naprosto nelogicky umístěna tam, kdy by ji člověk nečekal - jeden příklad za všechny: export dat na cloud server v menu "Písně"?
Dost dobře nechápu, pro koho je tento program určen, protože si nedovedu představit běžného muzikanta, který dokáže využít obrovské množství funkcí, které tento program nabízí a jen dále zvyšuje jeho nepřehlednost.
Opět jeden příklad: program nabízí celkem 21 (!!!) druhů exportu dat - z toho je 5 umístěno v menu Databáze, 4 v menu Playlist a zbytek v menu Písně! Tolik exportů by si skutečně zasloužilo samostatné menu a i tak by bylo pěkně dlouhé ...
A tak bych mohl pokračovat ještě docela dlouho. Zmíním se však o dvou věcech, jejichž absence je pro program tohoto typu naprosto zásadní:
1. Naprostá absence dokumentace v textové podobě. Tohle dokážu pochopit u amatéra, který píše programy ve svém volném čase a programy nabízí zdarma nebo jen jako "donation". A i u takových programů jsou často alespoň základní funkce popsány v textovém souboru.
Miraf Soundbook je komerční SW. Místo textového manuálu nabízí desítky video návodů, které však textový dokument v žádném případě nemohou nahradit.
Opět jeden příklad za všechny: Po několika hodinách marného sledování videonávodů jsem na stránkách výrobce vznesl následující dotaz:
"Jak to mám udělat, pokud chci změnit formátování textu pouze u jedné písně nebo dokonce pouze u části písně (např. zvýraznit několik slov)?"
Odpověď zněla:
"Dobrý den, náš program je v tomto hodně komplexní a nelze takto jednoduše vysvětlit všechny možnosti formátování. Prosím, na našich stránkách máte vše detailně vysvětleno ve video návodech. Určitě si projděte alespoň ty základní videokurzy a budete přesně vědět, jak s tím pracovat."
Hm, fajn ...
2. Nemožnost vytvářet playlisty v prostředí Android!!! Naprosto zásadní nedostatek, který tento SW činí prakticky nepoužitelným pro živé hraní na běžných tanečních zábavách, na kterých potřebujete často improvizovat a měnit série - tedy playlisty, podle nálady a situace během akce!
Tohle byla poslední kapka. Oželel jsem 500,- Kč a Miraf Soundbook šel z počítače pryč. Namísto něj jsem si za necelých 7$ (!!!) zakoupil Soundbook Pro, který umí (pouze!) přesně to, co běžný muzikant potřebuje: stáhnout (importovat,napsat) text písně, vložit akordy, tabelatury atd., z databáze snadno vytvořit playlisty přímo v prostředí Android a rovněž snadno - pouhým přetažením, měnit v nich pořadí skladeb.
Umí pomocí barevného pera napsat jakoukoliv textovou, či grafickou poznámku přímo do hotového textu, umí barevně zvýraznit potřebné části textu atd.
Navíc jednou koupíte licenci a veškeré uprady a nové verze máte zdarma.
Neumí ovládat světla a jiná MIDI zařízení, neumí exportovat data do x jiných formátů, ale kdo tohle potřebuje?
Naopak si bez problémů poradí s formátem pdf a Word, což autoři Miraf Soundbook u svého SW sami uvádějí jako problém ...
Takže pár rad na závěr: hodně dobře si rozmyslete:
- zda využijete to veliké množství funkcí, které Miraf Soundbook nabízí.
- zda budete mít dostatek trpělivosti prosedět hodiny u videonávodů, ve kterých budete hledat jeden maličký detail, který byste v textovém manuálu našli během pár sekund pomocí Ctrl + F
- zda nebudete na vystoupení potřebovat zasahovat do playlistů, protože jinak poběžíte domů udělat to na PC
- zda jste ochotni dát za tento neintuitivní a nesrozumitelný SW tolik peněz, když se dá pořídit za mnohem méně jiný, který je "napasován" přesně na míru muzikantům a který je na první pohled napsán profesionálně a naprosto srozumitelně, takže pravděpodobně nebudete potřebovat textový manuál, který ale samozřejmě obsahuje.
Nevím, zda se tyto mé postřehy dostanou k autorům Miraf Sounbook, protože jejich stránky neobsahují žádnou formu diskuse uživatelů, tak snad to alespoň pomůže ostatním zájemcům, kteří hledají podobný SW.
Všem doporučuji firmu Keyboardservis: http://www.keyboardservis.cz/ . Skvělé, rychlé jednání a komunikace. Neuvěřitelně rychlá oprava zvukového modulu Ketron SD1000. Panu Marku Lutrovi moc děkuji!
Objevil se nový, či lépe staronový typ podvodu. Na nabízené zboží se ozve někdo ze zahraničí s dotazem jaké je konečná cena. V mém případě nějaký d1kapovc@yahoo com.Tentokrát ale žádný příběh a žádná africká země, Sám navrhne cenu i s poštovným a chce zařízení poslat do Itálie na reálnou adresu. Vyžádá si číslo účtu a pošle potvrzení o vázané platbě s tím, že po zaslání čísla zásilky přes Českou poštu uvolní banka peníze. To se ovšem dělá u nemovitostí a ne u nástrojů. Jako banku použil HVB, která tu dříve působila, ale už ji pohltila Unicredit. Existuje však HVB v Pensylvánii a dokument přijde od této banky. JAK POZNAT - není posláno z emailové adresy myhvp.com, ale financier.com, což je normální americký provider emailových služeb a platba je v korunách, což žádná americká banka neudělá. Jméno úředníka je ale pravé, jde o zaměstnance banky, v tomto případě ale v tak vysoké funkci - člen správní rady - že by toto nevyřizoval. .
Nevěřil sem, že se to stane, ale Elektroni implementovali Songmode do Digitaktu ve FW 1.40 - super, to mám velkou radost a zde ji aspoň má smysl sdílet :)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. SouhlasímDalší informace
RE: reklamní server :(
21. 10. 2024 12:59
Odpovědět
theremin (2) / (0)